Edgar Savisaare epohhi Kaskerakonnas iseloomustab eelkõige sisemise vabaduse ja demokraatia puudumine. Kõiki niite tõmbas ainult üks inimene. Otsused, mis lähtusid muidugi partei programmist, ja partei käitumine on tekitanud inimestes väga palju küsimusi. Korruptsioonisüüdistustest kuni kahtlaste sidemeteni võõrriikidega,“ kritiseeris Metlev erakonna senist juhtimist ja kinnitas, et on eelseisvas võitluses Simsoni poolt.

„Toetan Kadri Simsoni julgust kandideerida samaaegselt partei praeguse juhiga. See on tähelepanuväärne tegu. Samal ajal usun, et teda ootavad väga suured raskused, sest on võimalik, et Kadri pole paljudes partei kohalikes kontorites väga tuntud. Arvan, et venekeelne elanikkond ei tea väga hästi, kes ta on. Ning tõenäoliselt pole neil olnud võimalust tema kui poliitiku professionaalsuses veenduda,“ arvas Metlev.

„Tema otsus on väga suur väljakutse. Me ju teame, et absoluutne enamus Keskerakonna valijaid on vene keele kõnelejad, seepärast tuleb tal õnnestumiseks teha hiiglaslik jõupingutus, et tõestada, et ta on võimeline kõnetama ka venekeelset üldsust. Ja et ta on võimeline seda tegema piisavalt tasakaalukalt. Sest kui ta hakkab sildu põletama ja ühiskonnas pingeid esile kutsuma, siis ei too see kvalitatiivset muutust ei partei sisse ega selle poliitikasse.“