Pühapäeva pärastlõunal andis 66-aastane naine häirekeskusele teada, et läks koos kaaslasega Jõgevamaal Põltsamaa vallas Võisiku külas metsa matkama, kuid ei oska enam omal käel sealt välja tulla. Helistajal oli kaasas küll telefon, millel olemas kaardirakendus, kuid paraku jäädi selle lugemisel hätta.

Naine täpsustas asukohta, kus nad koos kaaslasega metsa läinud olid. Politsei tegi positsioneerimise kaudu kindlaks piirkonna, kus matkajad helistamise hetkel viibida võisid ning lähedusse liikunud politseisõiduk andis sireenidega märku, millises suunas nad liikuma peaksid. Helistaja teatas, et kuuleb sireene ja koos kaaslasega liigutakse heliallika suunas. Peagi jõudsid mees ja naine metsast välja ning nendega oli kõik korras.

Jõgeva politseijaoskonna patrullitalituse juhi Kajar Pendi sõnul on politseisõiduki sireenide kasutamine eksinute õigele teele juhatamiseks vaid üks viis, mida politsei otsingutel rakendab ning antud juhul andis see positiivse lõpplahenduse – eksinute asukoha tuvastamiseks ja metsast välja aitamiseks kulus vaid 45 minutit.