Arvamusküsitluste alusel tugevdab oma positsiooni parlamendis veelgi võimul olev immigratsioonivastane erakond Šveitsi Rahvapartei (SVP).

Arvamusküsitluste järgi peab pea 50% šveitslastest kõige olulisemaks teemaks seda, milline saab olema riigi immigratsioonipoliitika - Šveitsi rahvastikust umbes 25% on pärit välismaalt.

SVP toetus on viimase seisuga 28 protsenti, mida on ligi kahe protsendi võrra rohkem kui eelmistel valimistel 2011. aastal ja pea sama palju kui 2007. aasta valimistel, mil erakonna toetus ulatus umbes 29 protsendini.

Riigi suuruselt teise erakonna, sotsialistliku partei toetus jääb samal ajal alla 20%, olles võrreldes nelja aasta tagusega siiski ühe protsendi võrra kasvanud.

Valimisjaoskonnad on avatud kõigest paar tundi ja sulguvad juba kell 12 kohaliku aja järgi, sest enamus šveitslasi hääletab posti või interneti teel.

Kuna Šveitsi otsedemokraatlik süsteem näeb aga ette, et seadusandlikes küsimustes korraldatakse iga mõne kuu tagant rahvahääletus, ei peeta parlamendivalimisi väga oluliseks ja ka valimisaktiivsus on neil võrdelmisi madal.

Viimati käis üle 50% šveitslastest parlamenti valimas aastal 1975.