Riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus ütles Delfile, et pooleteisepäevasest üritusest võttis osa 77 inimest. "Kui kulud lahti lüüa, siis see teeb 234 eurot inimese kohta," selgitas ta. Teiste seas võtsid konverentsist osa peaminister Taavi Rõivas, riigihalduse minister Arto Aas, riigisekretär Heiki Loot ja riigiprokurör Lavly Perling.

"Mais toimus Pärnu juhtimiskonverents ja sellel oli võimalik osaleda 958-eurose piletiga," võrdles Tiimus, kes sõnas, et ürituse kulukus sõltubki sellest, millega võrrelda. "Kui võrrelda Pärnu juhtimiskonverentsiga, siis sellega võrreldes näiteks ei ole need kulud sugugi kõrged."

Küsimusele, kui palju aitab kulude vähendamisele suunitletud üritus tulevikus raha säästa, vastas Tiimus, et sellist üritusest laekuvat tulu pole võimalik välja arvutada. "Ma ei usu, et seda [üritusest saadud kasu] saab rahas mõõta, aga see, et riigi tippjuhid tulevad kokku neid asju koos arutama, see on ju omaette väärtus," lausus ta.

Ürituse korraldas riigikantselei kompetentsikeskus ja seda rahastati Euroopa Liidu sotsiaalfondist ja riigikantselei eelarvest. 85 protsenti tasutakse Euroopa Liidu vahenditest ja 15 protsenti ehk 2700 eurot riigikantselei kuludest.