Pealetung keskendus läänepiirkondadele, kus mässuliste edasiliikumine varem sel aastal ohustas rannikupiirkonda, mis on president Bashar al-Assadi toetusbaasi jaoks eluliselt tähtis, vahendab Reuters.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et tiibrakette lasti Kaspia merelt välja teist päeva järjest ning tabati relvatehaseid, relvaladusid, komandokeskusi ja väljaõppelaagreid.

USA ametnikud teatasid, et nende andmetel kukkus neli Vene tiibraketti teel Süüriasse Iraanis alla. Venemaa kaitseministeerium kinnitas, et raketid jõudsid sihtmärkideni Süürias.

Süüria valitsusele lojaalsed väed võtsid sihikule mässulised Ghabi tasandikul riigi lääneosas, andes nende pihta ägedat raketituld. Vene lennukid andsid samal ajal lööke õhust, teatas Süüria inimõiguste vaatluskeskus.

„Režiim püüab edasi tungida, aga olukord on meie kontrolli all,“ ütles mässuliste rühmituse Ajnad al-Shami võitleja Abu al-Baraa al-Hamawi kohapealt.

Hamawi ütles Reutersile, et Vene lennukid pommitasid piirkonda alates koidikust ja tegemist oli seni kõige ägedama rünnakuga selles piirkonnas. Hamawi sõnul õnnestus mässulistel kolmapäevase vasturünnaku käigus hävitada mitmeid Süüria tanke.

„Kui Allah tahab, kordame me tapatalguid Hamast põhjas, mis toimusid eile,“ ütles Hamawi vasturünnakule viidates. „Me oleme minevikus silmitsi seisnud ägedamate rünnakutega kui see.“

Vaatluskeskuse teatel tulistasid mässulised Hama provintsis alla helikopteri. Pole teada, kas see oli Vene või Süüria oma.

Süüria armee staabiülem kindralleitnant Ali Abdullah Ayoub ütles, et valitsusväed on alustanud laiaulatuslikke rünnakuid terrorirühmituste vastu võitlemiseks ning terroristide valitsemise ja kuritegude all kannatanud alade vabastamiseks.

Piirkonnas olevad allikad teatavad, et Iraan on saatnud Süüria vägede toetuseks kohapeale sadu oma sõdureid. Assadi valitsust toetavad ka naaberriigi Liibanoni šiiitliku rühmituse Hizbollah võitlejad.

Vaatluskeskuse juhi Rami Abdulrahmani sõnul ei ole armee ja välisliitlaste kolmapäeval alustatud pealetungiga siiski märkimisväärset edu saavutatud.