Eesti väitlusseltsi liige ja Tartu ülikooli majandusteaduskonna tudeng Joosep Tiks rääkis saatekülalistele, et talle tuli koju EKRE pagulaste eri lendleht.

"Martin, kas tead, mis laev siin pildil on?" päris Tiks ühe pildi kohta aru.

"Ei tea," vastas Helme, EKRE fraktsiooni esimees. "Selle lendlehe tegid meie aktivistid, mul on hea meel, kui inimesed leiavad tegevust ja partei propagandat teevad."

Tiks tõdes, et on näinud seda pilti ka internetis ning seda seostatakse Aafrika ranniku küsimustega. Tegelikult on see pilt tehtud aga 1991. aastal Albaanias. "Laev suundus Itaaliasse Bari sadamasse, laev oligi inimesi täis. Nüüd siis kasutatakse seda pilti, pildi peal on ka laeva nimi kenasti ära kustutatud. Nüüd kasutatakse seda sama pilti mulje ja emotsiooni loomiseks, mis meile peaks pagulasdebatiga tekkima."

Väitlusseltsi liige jätkas arupärimist: "Siin on üks üpris robustse pealkirjaga lugu: immigrant vägistas Saksamaal 7-aastase tüdruku. Ma mõtlesin, kust selline asi tuleb? Kus meil selline pealkiri on olnud? Lõin googlesse sisse, leidsin Buduaar.ee, mis oli omakorda allikana viitena pannud tlvfaces.com"

Helme tuli paar minutit hiljem lendlehe juurde tagasi. "Ärge ajage segamini, see ei ole ajakirjandus. See on propaganda trükk. See teeb väga hästi oma tööd, nii et ärge palun heitke mulle midagi ette,"
manitses poliitik oma vestluskaaslasi propagandalehest mitte suurt numbrit tegema.

TudengTV "Fookus" uue hooaja avasaates võeti luubi alla internetis levivad valed ja vihakõne reguleerimise vajalikkus Eestis.