Riigikohus rahuldas Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Margus Grossi ja vandeadvokaat Rait Sarjase teistmisavaldused, milles taotleti Riho Pikanõmme süüasjas menetluse uuendamist, ringkonnakohtu süüdimõistva otsuse tühistamist ja Pikanõmme õigeksmõistmist, vahendab ERR.

Pikanõmmele esitati süüdistus selles, et ta lõi 2007. aasta 21. detsembril Rakveres Espak Rakvere AS-i kaupluse ruumides töösuhete pinnal tekkinud tüli käigus Jaanus Kolpakovile kaks korda rusikaga näkku.

Tartu maakohus mõistis Pikanõmme 2009. aasta 21. detsembril õigeks, kuid Tartu ringkonnakohus tunnistas ta 201. aasta 16. aprillil selles süüdi ja mõistis talle rahalise karistuse.

Ringkonnakohtu otsuse kohaselt tõendasid kuriteo toimepanemist kannatanu Kolpakovi ja tunnistaja Kustav Lainemaa ütlused ning Rakvere Haigla patsiendikaart, mille kohaselt fikseeriti Kolpakovil hematoom vasakul kulmul.

Tegelikult Pikanõmme Kolpakovi rusikaga näkku ei löönud ning valeütlusi Kolpakovi mahitusel andnud Lainemaa 21. detsembril 2007 Espak Rakvere AS-i kaupluses ei viibinud ja väidetavat löömist pealt ei näinud.