Neljapäeval, 1. oktoobril annab Göranson ameti üle oma järeltulijale Micael Bydénile. Oma viimasel tööpäeval vastas Göranson ajalehe Dagens Nyheter küsimustele allveelaevajahi kohta Stockholmi saarestikus eelmise aasta 17.-24. oktoobril.

„Ma olen täiesti kindel, et Rootsi piiri rikuti oktoobris. Ma olen täna isegi rohkem veendunud kui siis. Lõplik analüüs, mille me oleme teinud, on laiem ja palju sügavam,“ ütles Göranson.

Göranson rõhutas, et lõppraport sisaldab 21 uut tähelepanekut veealuse tegevuse kohta, mis on tema sõnul väga usutavad.

Nende 21 vaatluse hulgas on need, mida Rootsi sõjaväeluure, politsei ja julgeolekupolitsei (Säpo) tegid mandril ja saartel.

„On mitmeid sündmusi maismaal. Nii meie oma üksused kui ka politsei osalesid ning me oleme neid ka koos analüüsinud. Kui me vaatame tagasi allveelaevakomisjonidele ja varasematele uurimistele, siis pole meil kunagi olnud ühel operatsioonil nii suurt ja laia põhja,“ rääkis Göranson.

Göransoni sõnul toimus tõepoolest mitmeid sündmusi ka maismaal. Need võivad teoorias seotud olla. Üksikasjadesse Göranson aga ei laskunud.

„Me oleme ka leidnud asju nii maalt kui veest. Seda ei saa seostada välisjõuga, aga on võimalik, et neid kasutab välisjõud. Aga ma ei lasku sellesse, mis need on, sest kui see on mingi välisjõud, mis on need paigaldanud, ei saa nad teada, mida või kus me need leidsime,“ lausus Göranson.

Samuti rõhutas Göranson, et tähelepanekuid on tehtud ka nii enne kui ka pärast allveelaevajahi perioodi ehk 17.-24. oktoobrit.