Afganistani armee pidi täiendust saama oma jõududelt, kuid Kunduzi suundunud konvoide ründamine tähendas, et täiendust tuli vähe, vahendab AFP.

Taliban on asetanud Kunduzi ümber maamiine ja lõkse, mis aeglustab linna sõitvate Afganistani armee lisajõudude konvoide liikumist,“ teatas Afganistani julgeolekuametnik AFP-le.

NATO teatas, et välisriikide eriväed on jõudnud Kunduzi ning USA on alates teisipäevast korraldanud linna ümbruses kolm õhurünnakut Afganistani vägede toetuseks.

NATO eriväed koosnevad USA, Briti ja Saksa sõduritest, teatas lääne sõjaline allikas.

Afganistani julgeolekuametniku sõnul imbusid Talibani võitlejad Kunduzi hiljutise islamipüha eid al-adha ajal ning korraldasid Trooja hobuse rünnaku, mis võimaldas linna tundide jooksul üle võtta.

Vaatamata vasturünnakule on Kunduz endiselt suuremas osas Talibani kontrolli all. Mässulised näitasid hõivatud tanke ja soomusautosid, skandeerisid „Allahu akbar“ ja lubasid kehtima panna šariaadiseaduse.

Kaitseministeerium teatas, et politsei peakorter ja linnavangla on tagasi võetud pärast seda, kui mässulised vabastasid sealt sadu vange. Mitmed muud olulised objektid on aga endiselt Talibani käes.