Putin kritiseeris enne USA presidendi Barack Obamaga kohtumist teravalt USA sõjalist toetust Süüria mässulistele, nimetades seda mitte ainult ebaseaduslikuks, vaid ka kontraproduktiivseks.

„Venemaa ei osale mingisugustes vägede operatsioonides Süüria või teiste riikide territooriumil. No vähemalt ei kavanda me seda praegu,“ ütles Putin intervjuus telekanali CBS saatele „60 minutit“. „Aga me kaalume koostöö intensiivistamist oma partneritega teistes riikides.“

Putin märkis ära Pentagoni äsjase ülestunnistuse, et katse välja õpetada enam kui 5000 Süüria mässulist andis tulemuseks vaid 4-5 võitlejat pärast seda kui 50 võeti kinni, said haavata või põgenesid esimesel kokkupuutel äärmuslastega.

„Selgub, et vaid 60 õpetati korralikult välja, ainult neli või viis on relvadega võitlemas, samas kui ülejäänud neist võtsid lihtsalt Ameerika relvad ja jooksid üle, et ühineda Islamiriigiga,“ ütles Putin.

Kaitstes Venemaa sõjatehnika viimist Süüriasse ja toetust Süüria presidendile Bashar al-Assadile nimetas Putin Süüria valitsusvägesid ainsaks legitiimseks armeeks Süürias ning ütles, et USA sõjaline toetus „illegaalsetele struktuuridele“ on vastuolus rahvusvahelise õiguse ja ÜRO hartaga.