Neljapäeval, 24. septembri õhtul teatati häirekeskusele, et Võrumaal pole koju naasnud 37-aastane mees. Mees olevat lähedasele telefonitsi teada andnud, et asub kuskil sügaval metsas, ei oska sealt välja tulla ega saa ka joobe tõttu omal jalal enam liikuda, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politsei selgitas, et mees võib asuda Põlvamaal Kanepi vallas. Meest suundusid otsima kaks patrullekipaaži ning umbes tunni möödudes teate laekumisest leiti mees üles. Ta oli Kanepi vallas ühe metsatihniku lähistel. Meedikute abi ta ei vajanud.

Põlva politseijaoskonna juht Helmer Hallik ütles, et mehel tuvastati raske alkoholijoove. „Otsustasime viia ta kainenema, et inimene ebaadekvaatses seisundis end täiendavalt ohtu ei paneks,“ selgitas Hallik.

Ta lisas, et metsas võib orienteerumine keeruliseks kujuneda ka täiesti kainele inimesele. „Alkoholijoobes inimese olukord on seda raskem, et ta ei pruugi ohtu tajuda ega saa endale vajadusel kiirelt abi kutsuda,“ rääkis politseijuht ning rõhutas, et joobnuna metsaminekut tuleks enda ohutuse tagamiseks kindlasti vältida.