Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi tänases pressiteates seisab, et ministeeriumi äsja paika saanud 2016. aasta eelarve paneb suurt rõhku teedeehitusele. „Suurt rõhku pöörame järgmisel aastal teede ehitusse ja korrashoidu, ettevõtlussektori arendamisse ning targemasse energiakasutusse,“ teatas MKM. Teede ehitusse ja rekonstrueerimisse ning hooldesse suunab MKM 307 miljonit eurot, mida on üle 21 miljoni võrra rohkem kui mullu.

Üks tähtsamaid projekte, millega MKM järgmisel aastal alustab, on Reidi tee ehitus. „Alustame Reidi tee ehitusega Tallinnas, mis leevendab oluliselt Pirita tee „pudelikaela“ Russalka ristmikul ning vähendab sadama piirkonnas kesklinna liikluskoormust. Projekti kogumaksumusest 28,5 miljonist eurost on plaanis 2016. aastal käiku lasta pool ehk 14,25 miljonit,“ teatas ministeerium. Teine tähtsam probleemne ristmik, millega tegelema asutakse, on Haabersti ring.

Reidi teeks otsustas Tallinna linnavalitsus nimetada planeeritava Põhjaväila Jõe tänava ja Narva maantee vahelise, suuresti mööda mereranda kulgeva lõigu juba 2009. aastal. Sadama ja Kadrioru asumisse Ahtri ja Jõe tänava ristmiku ning Pirita tee ja Narva maantee ristmiku vahele kavandatud Põhjaväila lõigule nime valimise aluseks oli planeeritava tänava lähedus laevade sadamaeelsele ankrukohale ehk reidile. Lisaks on tegemist teistest tänavanimedest hästi eristuva nimega.

MKM-i 2016. aasta eelarve on 668 miljonit eurot. Võrreldes 2015. aastaga on majandusministeeriumil järgmisel aastal Eesti majanduse ja taristu arendamiseks kasutada umbes 74 miljonit eurot rohkem, seda eeskätt investeeringute osas.