Riigi peaprokurör Lavly Perling rääkis pressikonverentsil, et koos Edgar Savisaarega on kokku seitse kahtlustatavat. Kokku on uurimise all neli kuriteoepisoodi, millest ükski pole leidnud aset pärast Savisaare haiglast vabanemist. Altkäemaksu andmisel ja võtmisel kasutati nii sularaha, ülekandeid kui ka muid hüvesid.

Esimene episood puudutab Perlingu sõnul rendilepingu põhjendamatut pikendamist ja selle eest hüvede saamist, teine puuduva ehitusloaga ehitustööde jätkamist ja selle eest vara lubamist, kolmas kruntide vahetamisest ja selle eest lubatud hüvitist ja neljas hankemenetlusega seotud episoodi ja selle eest saadud vara. Vara on saadud Savisaarele ja kolmandale isikule, kelleks on Keskerakond.

Lisaks Edgar Savisaarele on kahtlusalused Keskerakonna finantssekretär Kalev Kallo, keda kahtlustatakse nii altkäemaksu võtmisele kui ka andmisele kaasa aitamises, ja endine põllumajandusminister ja ärimees Villu Reiljan, keda kahtlustatakse altkäemaksu vahendamises. Altkäemaksu andmises kahtlustatuna on kinni peetud ärimehed Vello Kunman, Aleksander Kofkin, Hillar Teder ja Aivar Tuulberg.

Vara on saadud Savisaarele ja kolmandale isikule ehk Keskerakonnale. Keskerakond Perlingu kinnitusel kahtlustatav ei ole. Perlingu sõnul pole alust arvata, et kahtlusaluseid lisanduks ja praeguseid kahtlusaluseid pole hetkel kavas vahi alla võtta.

Eha Võrk ja Taavi Aas ei ole kahtlustatavad, aga läbi otsitakse kõik kohad, kus võib olla tõe tuvastamiseks vajalikke materjale. Täna korraldati läbiotsimised kõigi kahtlusaluste kodudes ja töökohtades.

Menetlust juhib prokurör Laura Vaik. Süüdimõistmise korral võib altkäemaksu võtmise eest oodata kahe kuni kümne aasta pikkune vangistus.