Stratfori teatel oli Venemaa viinud 18. septembriks lennubaasi neli mitmeotstarbelist hävituslennukit. AllSource Analysise ekspertid tuvastasid lennukite tüübiks Su-30. Varem oli USA luureandmetele viidates vääralt väidetud, et tegemist oli Su-27-tega.

Viimane, 20. septembril tehtud pilt näitab ka 12 väiksema lennuki, ilmselt ründelennuki Su-25 saabumist. Veel on fotol näha seitset ründekopterit Mi-24 ja suurtükiväepatareid.

Su-30 võib Stratfori teatel täita mitmeid rolle ning on kohane läbi viima nii õhus ülekaalu saavutamise missioone kui ka maapinna ründamise operatsioone. Su-25-te kohaletoomine viitab aga Stratfori hinnangul selgele kavatsusele tekitada maapinna ründamise võimekus, mis võiks avaldada märkimisväärset survet sihtmärkidele Süüria rindejoontel.

Internetis avaldatud video näitab Süüria kohal lendamas ka nelja ründelennukit Su-24 ning USA luurelekked viitavad sellele, et kuni tosin seda lennukit on Latakia lennubaasi saabunud alates 20. septembrist, kui pilt tehti. See viib erinevat tüüpi lennukite koguarvu Bassel al-Assadi lennubaasis vähemalt 20-ni, teatab Stratfor.