"Kui tekivad mürgistusnähud, siis tuleb aru saada, et see ei ole MMS-i mürgistus, MMS ei olegi mürgine, MMS on ju kõigest lauasool ja vesi. See on märk sellest, et toksiinid on kehas ringlemas ja keha üritab neist vabaneda," räägib Kukushkina jaanuaris Tallinnas toimunud loengus "Kroonilised haigused ning nende ravi ehk MMSi loeng".

Olgu täpsustatud, et lauasool ehk keedusool on naatriumkloriid, mitte kloordioksiid, ning arvestades, et Kukuškin on (tootmistehnika) doktorikraadiga inimene, on ebatavaline, et ta sellise vea teeb.

"Kui on paha olla, siis on soovitatav võtta MMS-i juurde väiksemates kogustes, sest see kiirendab väljutusprotsessi," räägib naine.

"Puhastumine on alati väga ebameeldiv protsess, see tuleb lihtsalt ära kannatada. Kui teil hakkab paha ja te võtate mingit C-vitamiini rohket asja peale, näiteks õuna, siis ta küll peatab MMS-i toime, aga ta ei peata puhastamise protsessi. Alles siis saate vaevast vabaks, kui teil on mürk kehast välja viidud," selgitab naine veel. (Mainimata ei saa ka jätta, et õun ei ole tegelikult silmatorkavalt hea C-vitamiini allikas).

"MMS on lihtne, efektiivne, ohutu asi. On vaja teada, et kui juhtub midagi sellist, siis ei ole vaja midagi karta, see on ainult hea märk," räägib Kukushkina mürgistusnähtudest.

Samas loengus rääkis Kukushkina ka, et tal on kavas MMS-iga hakata ravima autismi. "Samamoodi vähk, nagu te juba teate, on väga lihtsasti ravitav," lubab naine ja väidab, et MMS-i efektiivsus vähi ravil on 90%.

"Meie ka Janikaga üritame leida siin Eestis võimaluse, kuidas MMSi ja DMSOd veenisiseselt manustada, ja C-vitamiini, et kui on väga hullud kriisiolukorrad, siis oleks vähemalt mingi variant olemas, aga siiamaani me ei ole veel sellist võimalust leidnud," räägib ta loengus veel.

Eesti Päevaleht avalikustas neljapäeval, et Eestis tegutseb üle 3200 järgijaga rühmitus, mis pooldab mürgise kemikaali kloordioksiidi manustamist ja peab seda imeravimiks peaaegu kõigi haiguste vastu. Grupi eestvedajad manustavad ise ja annavad oma lastele kloordioksiidi ning innustavad ka teisi grupi liikmeid seda tegema. Eestvedajad tegelevad vähemalt osalt ka kloordioksiidi valmistamiseks vajalike kemikaalide müügiga ja korraldavad koolitusi, kus propageerivad kloordioksiidi manustamist.

Grupi peamisteks eestvedajateks võib vaatluste põhjal pidada Merili Kukuškinit ja Janika Veskit. On mõistagi võimalik, et rühmitusel on rohkem liidreid, kuid Kukuškin ja Veski korraldavad aktiivselt koolitusi ja annavad suletud grupis kloordioksiidi manustamiseks „ravinõu”. Kukuškin ja Veski kinnitavad eri postitustes, et on kloordioksiidi teadmata kangusastmega lahust andnud ka oma väikelastele.