Riigikogu keskfraktsiooni liige Olga Ivanova on kolmapäevast reedeni Peterburis peetaval Euraasia naiste foorumil. Ürituse veebilehel on kirjas, et Venemaa põhjapealinna tulevad kokku juhtivad feministid üle kogu maailma. Kõnelejaid on 74, paljud esinejad pärinevad Venemaalt, ent tullakse ka Valgevenest, Kasahstanist ja Zimbabwest. Esinejate seas on mitu sanktsioonialust Venemaa ühiskonnategelast, Tsaari-Vene-aegsete piiride propageerija, diktatuuririigi parlamendisaadik, internetitsensuuri pooldaja ja palju teisi "põnevate" vaadetega inimesi.

Riigikogu kinnitusel osaleb Olga Ivanova 23.-25. septembril Peterburis Euraasia naiste foorumil kaasaegse ühiskonna probleemide ja nende võimalike lahenduste arutelul, kus võetakse tähelepanu alla naiste roll ühiskonna arengus uute väljakutsete tingimustes.

"Olga Ivanova lähetuse kohta saame öelda, et lähetuse kulud kaetakse tema kuluhüvitiste alt. Tema lähetuse kinnitab Keskerakonna fraktsioon ja riigikogu juhatus," vahendas riigikogu pressiteenistus Delfile.

Olga Ivanova ütles eile Delfile antud intervjuus, et Euraasia naiste foorumil esineb ta ettekandega "Naine kui sotsiaalpingete indikaator" ning oma sõidukulud katab ta ise. Konverentsi peakorraldaja Valentina Matvijenko on Euroopa Liidu sanktsioonide nimekirjas, kuid Ivanova on veendumusel, et tema foorumile minekut ei saa tõlgendada toetusena selle korraldajale. Ivanova leiab, et riigikogu liige peab suhtlema erinevate välisriikide esindajatega. "Antud foorumil osalevad näiteks poliitikud Armeeniast, Aserbaidžaanist, Valgevenest ja Moldovast. Kuulun Riigikogus Aserbaidžaani sõprusrühma ning kindlasti soovin nendega suhteid arendada," ütles ta eile Delfile.