Ametist taandunud AS Postimehe juhatuse esimehe Janeck Uibo sai ametis olla vaid kolm nädalat ja jätkab UP Investis.

"Janeck Uibo visioon ja strateegia ei leidnud piisavalt toetust Postimehe meeskonna poolt ja see oli põhjuseks, miks koostöö jäi nii lühikeseks," ütles Delfile AS Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann.

Merit Kopli valik uueks juhatuse esimeheks oli Nuutmanni sõnul loogiline valik. "Merit Kopli on olnud Postimehes erinevatel ametikohtadel üle kümne aasta, Postimehe peatoimetaja ja peatoimetaja asetäitja 2005. aastast alates. Ta tunneb Postimehe hingeelu, Postimeest kui ettevõtet ja on väga võimekas juht. Ma arvan, et pigem on see ühtpidi loogiline valik."

Nuutmann usub, et suuremad muudatused on Postimehe juhtkonnas mõneks ajaks tehtud. "Aga iga ettevõte on arenev organisatsioon ja kindlasti võib tulevikus ette tulla täiendusi, muudatusi, aga hetkel on praegu plaan jätkata sellise juhtkonnalahendusega."

Kuigi uue peatoimetaja valikul kaaluti mitmete erinevate kandidaatide vahel, valiti ametisse Pajula. "Hardo Pajulaga jõudsime kokkuleppele seetõttu, et meie nägemused Postimehe tulevikust kattusid väga selgelt. Hardo väga selge maailmavaade ja võime keerulisi asju selgitada lihtsamal moel on kindlasti väga hea, lisaks on tal mitmeid häid iseloomuomadusi."

Nuutmann näeb üheks eesmärgiks AS Eesti Meedia sees olevate ettevõtete suuremaid koostöövõimalusi.

Uurides vahetult enne ametlikku teadaannet Hardo Pajulalt, kas vastab tõele, et talle peatoimetaja ametikohta pakuti, jäi mees napisõnaliseks, kuid ei eitanud informatsiooni. Hiljem täpsustas ta, et tegemist ei olnud talle üllatusega, vaid ta lihtsalt ei saanud varem teemat kommenteerida.

Delfi andmetel saab teist uus Postimehe peatoimetaja. Kas see vastab tõele?

Ma ei saa teile praegu kommenteerida seda praegu. Minule ei ole sellist vihjet veel tulnud.

Aga kui sahinad käivad, siis järelikult on kuskil mingi tõepõhi all...

No võib-olla, aga … teate, kuidas nende sahinatega on. Rahvas ju sahiseb koguaeg. Ma praegu seda teemat ei kommenteeri. Ootame edasi ja vaatame, mis edasi juhtub.

Konkreetse pakkumisega on ühendust võetud?

Njah, ei oska midagi selle kohta öelda. Ei ole midagi praegu rohkem kommenteerida selle kohta.

Allkirja kuskile ei ole andnud?

Siinkohal lõpetas Pajula kõne.

Hardo Pajula ütles hiljem pärast Postimehe ametlikku teadaannet, et tegemist ei olnud tema jaoks üllatusega. "Sellest oli juba tükk aega räägitud, see tundus mulle huvitav-põnev algusest peale." Uue peatoimetajana asub Pajula ametisse juba kahe päeva pärast. Võimalikud muutused hakkavad Pajula sõnul ilmnema toimetuses kõigepealt talle n-ö hingelähedasemates teemades: arvamus-, välis- ja majandustoimetuses.