"Eredaks sündmuseks oli minu 65. sünnipäev, mida ma pidasin küll päeva võrra varem tegelikust tähtpäevast, et mitte tõmmata avalikkuse tähelepanu," rääkis Savisaar, kelle sünnipäev oli 31. mail. Pidu peeti niisiis laupäeval, 30. mail.

"Haiglast lubati mind selleks päevaks koju ja ma võtsin vastu mitmeid lähedasi sõpru ja külalisi. Meile laulis Koit Toome, kes muu hulgas tegi ka minu lapselapse Elisega duetti, mis kõlas uskumatult hästi," sõnas Savisaar.

"Ettevaatlik [peaarst] Ralf [Allikvee] pani mulle Hundisilmale isegi ühe meditsiiniõe kaasa juhuks, kui midagi peaks juhtuma, aga kõik läks hästi. Muretses üle," lausus Savisaar.

"Käik Hundisilmale mõjutas minu enesetunnet rohkem, kui kümmekond päeva haiglapalatis olekut. Aed õitses ja oli kevadiselt roheline. Kõnniteed, uksepiidad ja maja ümbrus olid ümber ehitatud nii, et kõikjale ratastooliga ligi pääseks."

Savisaar sai haiglast kodusele režiimile ja viidi Hundisilmale kolm nädalat hiljem. "19. juunil sain päriselt koju. See ei olnud lihtne. Haiglast tuli terve komisjon eksperte kontrollima, kas Hundisilma talu teed on ikka küllalt siledad, uksed laiemad, kaldtee küllalt lauge jne."