"Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt jagunesid koondamisele minevad keskvalitsuse ametikohad nii, et kõige rohkem ehk 235 kohta koondatakse sotsiaalministeeriumi valitsusalast, haridusministeeriumist koondatakse 175, kaitseministeeriumist 57 ja kultuuriministeeriumist 55 kohta, vahendab ERR Uudised.

Viiekümne ringis läheb kohti koondamisele ka siseministeeriumis ning majandusministeeriumis. Rahandusministeeriumis läheb koondamisele 28 kohta, maavalitsustes 13, maaeluministeeriumis ja keskkonnaministeeriumis koondtatakse kummaski 25, justiitsministeeriumis 20 ja välisministeeriumis 11 kohta.

Riigihalduse minister Arto Aas selgitas, et püksirihma tuleb kõige enam pingutada seal, kus personal on aastast aastasse kasvanud.

"Üks asi on kindel, et minu hinnangul politsei- ja piirivalveamet vajab töörahu, vajab kindlust, et neid kärpekäärid ei puuduta. Ja seda ma saan küll täna öelda, et politsei- ja piirivalveametit minupoolsed otsused kärbete osas ei puuduta," kinnitas siseminister Hanno Pevkur.

Lisaks ministeeriumidele peavad kärpeid tegema ka riigikantselei, riigikogu kantselei ja teised põhiseaduslikud institutsioonid.