"Kui oli teada, et toimub läbiotsimine ja kahtlustatavaks tunnistamine, siis oleks pidanud ettevalmistus olema ühtlasi turvalisuse tagamine," ütleb endine keskkriminaalpolitsei abidirektor Koit Pikaro Õhtulehele. "Ei oleks olnud ju välistatud, et relvastatud kahtlustatav võib menetlejaid rünnata või näiteks põgeneda."

Haapsalu politseijaoskonna vanempiirivalvur (38) tulistas end kolmapäeval, kui PPA sisekontrollibüroo töötajad esitasid talle kahtlustuse kolme alaealise vastu toime pandud seksuaalkuriteos. Kinnipidamisse oli kaasatud viis sisekontrollibüroo töötajat ja see toimus politseihoone puhkeruumis, kus kõrvalisi inimesi polnud. Pärast seda oli kavas otsida läbi töökoht.

Kuigi uurimine on algusjärgus, on teada, et võimalus end tulistada tekkis ametnikul siis, kui tal paluti üle anda vööl olnud teenistusrelv.

Esialgse info põhjal eeldatakse, et piirivalvurit kinni pidama läinud ametnikud lähtusid teadmisest, et kinnipeetav on rahumeelne ja tasakaalukas. Arvatavasti seetõttu ei osatud ette näha olukorda, mis läbiotsimismääruse tutvustamise käigus tekkis.

Jaga
Kommentaarid