17. septembril saabusid Tallinna piiripunkti lennuga Moskvast kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku: 1981. aastal ja 1983. aastal sündinud mehed. Kavandatava viibimise eesmärgi ja tingimuste kohta esitatud põhjendused ei olnud usaldusväärsed. Samuti puudus isikutel majutusasutuse broneering ja tagasilennu piletid. Meestele koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud, viisasid kehtetuks ei tunnistatud. Isikud lahkusid samal õhtul lennuga Istanbuli.

17. septembril saabusid Tallinna piiripunkti lennuga Moskvast kuus Ukraina kodanikku: 1988. aastal, 1989. aastal ja 1980. aastal sündinud naised ning 1984. aastal, 1977. aastal ja 1986. aastal sündinud mehed. Isikute kavandatava viibimise eesmärgi ja tingimuste kohta esitatud põhjendused ei olnud usaldusväärsed.

Isikute piiratud territoriaalse kehtivusega viisade alusel oli neil lubatud viibida ainult Eestis ja Lätis, kuid selgus, et isikute reisi sihtkohaks oli Saksamaa Liitvabariik. Isikutele koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning viisad tunnistati kehtetuks. Nad lahkusid Eestist samal õhtul lennuga Moskvasse.