Navalnõi jätkab oma blogis Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi luksusliku elu kirjeldamist. Seekord keskendub ta Peskovi kinnisvarale.

Navalnõi avaldab oma blogis toetudes erinevatele dokumentidele, et Peskov elab Moskva lähistel asuvas luksuslikus villas. Ta arvutab kokku, et talle kuuluv maalapp ja sellel asuv maja võiksid maksta 6,3 miljonit eurot.

Navalnõi on viimasel ajal süstemaatiliselt avaldanud Peskovi kohta piinlikke detaile, mis näitavad, et ta elab selgelt üle oma võimete.

Augusti algul jõudis avalikkuse ette fakt, et kuu esimesel nädalavahetusel, mil pressiesindaja abiellus olümpiavõitja Tatjana Navkaga, kandis ta oma käel 620 000 dollarit ehk ligi 550 000 eurot maksvat käekella.

Navalnõi väitis tookord oma blogipostituses, et ei ole võimalik, just kui oleks Peskov kella ostnud oma ametliku palga eest, mis Navalnõi andmetel on umbes 129 000 eurot aastas.

Peskov on hiljem väitnud, et kell oli pulmakink pruudilt, kellest pärast 2006. aastal olümpiavõitjaks tulemist on saanud tuntud telepersoon. Samuti on levitatud kuulujutte, just kui oleks Peskov kella oma rikkalt sõbralt meedias sensatsioonitekitamiseks laenanud. Blogipidajad avastasid aga, et Peskov kandis kella juba mitu kuud tagasi tütre Jelizaveta Peskova Instagramis avaldatud fotol.

Lisaks kallile kellale Peskovi käel, paljastas Navalnõi augusti keskel ka pressiesindaja ülikalli pulmareisi maksumuse. Nimelt väitis opositsiooniliider, et Peskov ja tema abikaasa veetsid mesinädalaid jahil Maltese Falcon, mille nädalane rent on 26 miljonit rubla ehk pea 400 000 eurot.

Peskovil, kes ei tegutsenud enne pressiesindajaks saamist ühegi äriga, tuleks selleks, et jahi pardal kas või seitse päeva veeta, teha ametlikel andmetel tööd kolm aastat, väitis Navalnõi.

Ka Peskovi abielutseremoonia toimus Sotši üliluksuslikus hotellis Rodina (Kodumaa), mis oli täielikult reserveeritud pruutpaari sadadele kuulsustest külalistele, kirjutas kohalik meedia toona.

Pilte Peskovi luksusvillast on võimalik vaadata Navalnõi blogist, mis asub siin.