Väidetavalt on Alar Nääme juhitav Tallinna Kesklinna linnaosavalitsus kinni maksnud 14. detsembril 2014 ja 18. jaanuaril 2015 Valga linnas toimunud ürituste korraldamise. "Mõlema üritusega oli Valgamaa, Võrumaa ja Põlvamaa ringkonnas riigikogusse kandideerinud linnaosavanem ka tihedalt seotud," põhjendas Kübar eelnõud.

"Alar Nääme väitis, et üritused olid seotud Valgaga sõlmitud koostööleppega ning need korraldati seoses Tallinna Kesklinna ja Valga linna koostöölepinguga. Kuna Valga linnavalitsus kinnitas aga, et kontserdid ei ole Valga linnaga kuidagi seotud, tähendab, et Nääme valetas," tõdes Kübar.

Kaitsepolitsei on käivitanud asjas ka kriminaaluurimise, et selgitada, kas Tallinna linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitev linnaosavanem on pööranud talle usaldatud võõra raha ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Kübara sõnul leiab IRLi fraktsioon, et kriminaaluurimise all olev Alar Nääme, kes on uurimise asjaolude kohta ka avalikult ja teadlikult meediale valeväiteid andnud, tuleb taandada linnaosavanema kohustest, kuni tema kohta ei ole jõustunud õigeksmõistvat otsust.