Vabariiklaste teises debatis keskenduti populaarsus edetabeleid juhtiva kinnisvaramagnaadi ja endise tõsielustaari Donald Trumpi testimisele. Lisaks räägiti valitsuskulude kärpimisest, tuumakokkulepetest Iraaniga ning naiste tervise rahastamisest.

Trump kiitis enda ärikogemust ning teravmeelitses muuhulgas konkurendi senaator Rand Pauli ja endise New Yorki kuberneri George Pataki suunal, öeldes viimasele, et ta ei saa valituks. Lisaks jagus Trumpil teravaid sõnu endisele Hewlett-Packardi juhile Carly Fiorinale seoses tema varasemate kommentaaridega, just kui oleks Fiorina ebaedu põhjuseks tema nägu ja väljanägemine. Trump vaatas talle otsa ning lausus: „Ma arvan, et tal on ilus nägu, tegemist on kauni naisega,“ sõnas ta.

Esimest korda populaarsusküsimuste järgi tõsiselt võetavaks kandidaadiks tõusnud Fiorina vastas Trumpile rünnakutega tema äride suunal, tuues välja, et need on neli korda pankrotti sattunud. „Miks me peaksime sellist meest usaldama,“ küsis ta. Lisaks ründas Trumpi Jeb Bush, keda esimene on varasemalt kritiseerinud kampaania loiduse pärast.

Bush süüdistas Trumpi Demokraatidega sõbrustamises ning katsetes rajada Floridasse kasiinosid. Trump eitas selliseid plaane. „Vale, ole nüüd, Jeb!“ sõnas ta. „Ma näen, et Sul on täna rohkem energiat, mulle see meeldib,“ lisas ta.

Endine lastekirurg Ben Carson kinnitas aga debatil, et on üle saanud rahalistest probleemidest, mis takistanuks tal Vabariiklaste kandidaadina presidendivalimistel osaleda. „Kui ma võitlusesse asusin, siis kõik poliitringkonnad arvasid, et ma ei suuda lõpuni minna. Seda seetõttu, et ma polnud rahaliste ringkondadega niivõrd seotud,“ rääkis ta. „Samuti kaheldi minu võimekuses investoreid kaasata, kuid ütlesin inimestele, et kui te mind toetate, siis tehke seda ka rahaliselt. Praeguseks oleme saanud üle 500 000 annetuse,“ tõi Carson välja.

Carson on hetkel vabariiklaste hulgas Trumpi järel populaarsuselt teisel kohal. Teda toetab 15 protsenti, ja Trumpi 32 protsenti valijatest.