"See oli see aparaat, mille pealt peeti kõnesid. Selles suhtes oli minul kui ka minu vanal aparaadil tähtis päev. Vana aparaat sai pealinna hõngu nuusutada. See on 1963. aasta masin ja kes oleks võinud arvata, et tema, vana hallipäine veteran, saab lausa Toompea platsil seista," kirjeldas Padar.

Sotsiaaldemokraadist endise põllumajandusministriga võtsid ürituse korraldajad ühendust möödunud nädala lõpul. "Ja mul polnud midagi selle vastu. Kui on sõpradel abi vaja, siis ikka saab."

Midagi vastuolulist või imelikku Padar selles ei näinud, et tema töökoha ette tuuakse meeleavalduseks tema enda veok. "Minu meelest oli oluline, et põllumehed tulid oma seisukohtadega välja ja ega see põõsa taga passimine ei vii elu edasi. Mina ei ole olnud selle asja organiseerimise juures ja läbi aegade olen olnud skeptiline igasugu võimaliku tänaval tegutsemise suhtes. Aga antud olukorras ma vaatasin, et kes saab keelata inimestel oma seisukohta välja ütlemast ja kui sellel seisukoha edastamiseks on vaja minu veoautot, siis jumal sellega," sõnas Padar ning ei varjanud, et talle kui talupidajale ja endisele põllumajandusministrile on põllumajandustemaatika hingelähedane. "Lõpuks sain ju minagi sarjata oma enda autokastist, aga nii on elu."

Põllumajanduskriisi lahendamise suunas peaksid esimesed märgid tulema juba täna, mil selgub, missugune on Euroopa Komisjoni otsus põllumeestele mõeldud erakorralise abi osas. "Septembri lõpus tuleb riigieelarve, siis on näha, mis on riigieelarves ette nähtud. September-oktoober näitab, mis on võimalik teha. Sellise eelmärgina 14. septembril välja tulla polnud maha mõte," ütles Padar kokkuvõtvalt.

Põllumeeste meeleavaldus