Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et Ekspress Meedia erinevad väljaanded on avaldanud kümneid artikleid, milles laimatakse kas erakonda üldiselt või mõnda erakonna liiget või juhatuse liiget.

"Taoline tegevus on erakonna hinnangul tsiviilõiguses kehtiva hea usu põhimõtte järjekindel ja kestev rikkumine, millega on selgelt kahjustatud erakonna head mainet ja nime. Konservatiivne Rahvaerakond on alates mai algusest püüdnud meediakontserni esindajatega saavutada kohtuvälist kompromissi oma õiguste kaitseks, paraku tulutult," teatab partei.

"Leiame, et riigikogus esindatud parteid, millel on ligi 50 000 valija mandaat, ei saa nädalast-nädalasse, kuust-kuusse sildistada, fakte väänates halba valgusesse panna, ilma argumentatsiooni ja faktideta negatiivselt iseloomustada. Leiame, et osa eesti meediast on loobunud käitumast ajakirjandusena ja asunud käituma propagandistidena teatud ideoloogiate edendamiseks, heites oma tegevuses kõrvale tasakaalustatuse, hea ajakirjandustava ja seaduslikkuse," lisab erakond.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvaldi sõnul on EKRE süüdistused mõistetamatud ning pigem on tegemist erakonna suutmatusega iseenda kuvandiga leppida.

"Me ei mõista EKRE süüdistusi. Oleme teinud head ajakirjandust ja peegeldanud ühiskonnas, erakondades või erakondade liikmete ümber toimuvat. Mõnikord võib peeglist vastu vaatav pilt tunduda mõru, aga selles ei ole süüdi Ekspress Meedia väljaanded. Sellega tuleb leppida," ütles Soonvald.

"Kui EKRE arvab, et kohus on paik, kus ühe erakonna väärtusi ja liikmete tegevust analüüsida, siis oleme selleks valmis," lisas Soonvald.