Kindral Dempsey pidas läbirääkimisi Eesti riigikaitse juhtidega ja tutvus nii Eesti kaitseväelaste kui siin teenivate USA sõjaväelastega. Enne lahkumist andis ta Tallinna lennujaamas koos kaitseväe juhataja Riho Terrasega pressikonverentsi, mille videot on ülevalt võimalik vaadata.

Ta kordas, et USA võtab Eesti ja kõigi teiste liitlaste julgeoleku tagamist väga tõsiselt. "Ei ole suuremat USA pühendumust kui USA sõjaväelaste viibimine siin," ütles Dempsey.

Ameeriklaste kohalolu annab tema sõnul ühelt poolt võimalikule agressorile sõnumi, aga Eestis saavad nad ka harjutada koos Eesti kaitseväega siinsetes väga heades oludes.

Tema sõnul säilib Eestis USA sõjaline kohalolek, kuigi ta ütles, et sõltuvalt julgeolekuolukorrast maailma eri osades võib selle sõjalise kohaloleku suurus kõikuda.

Dempseylt küsiti ka Süüria olukorra kohta. Ta ütles, et tema kui sõjaväelane saab anda poliitikutele vaid soovitusi ja praegu Euroopat tabanud põgenikekriisi ajal tasub tegeleda põgenikekriisi põhjusega, milleks on kodusõda Süürias.

Viimastel nädalatel on Venemaa jõuliselt aktiveerinud oma tegevust Süürias. Dempsey sõnul pole ameeriklastel praegu kuigi head ülevaadet sellest, mida venelased Süürias teha kavatsevad. Ta nentis, et venelaste tegevus võib sõja lahendamisele nii kaasa aidata kui seda ka takistada.

Terras ütles, et lõpuks võidab sõjas see, kellel on rohkem sõprasid. "Eriti hea on, kui sul on tugev sõber. Tunnen, et USA on väga tugev sõber. USA on näidanud suurt meelekindlust, kui oli vaja näidata nende toetust meile," ütles Terras.

Tema sõnul on eestlased väga õnnelikud USA sõjaväelaste kohalolu üle, mis aitab kaasa ka meie inimeste meelerahu tagamisele.