Moodsal ja ökonoomsel traktoril kulus Lõuna-Eestist Toompeale jõudmiseks umbes 150 liitrit kütust. Eestis elab 32,6% elanikkonnast vaesuses. Meil elab inimesi, kelle jaoks 150 liitrit kütust maksab kuu sissetuleku.

Aga see kõik on lihtrahvale kaugelt näkku sülitamine. Otsetabamuse said need hommikul tööle kiirustavad kodanikud, kes põllumeeste venivate traktorite taga ummikutes seisid ja bussi oodates heitgaase sisse hingasid. Linna sisenevatel teedel oli tipptunnist hoolimata üliaeglaselt venivaid põllumajandusmasinaid, millest töökaotuse hirmus lihtinimesed oma elu hinnaga ohtlike manöövrite abil mööda pidid pääsema. Ärritunud kodanikud, kes lõpuks tööle jõudsid, pidid üle elama veel peapesu hilinemise eest.

Põllumees, kui sul valitsusega kana kitkuda on, mine bussiga Toompeale ja kitku kuis jaksad! Jäta vaene tööinimene oma riukalikust plaanist välja. Praegu jääb mulje klassiruumist, kus pärast kontrolltööde tulemuste avalikustamist käib äsja kahe saanud pahane Juku ringi ja sülitab igale õpilasele kättemaksuks ühe hea rasvase klimbi näkku.