“Ka mulle on helistatud ning uuritud, mis ikka seal kongressil toimuma hakkab,” rääkis Põdder, “taas kord rutatakse asjast ette ning meedias hakatakse Keskerakonna juhte valima enne kui meil on kandidaadidki on üles seatud. Sellistel spekulatsioonidel puudub praktiline väärtus.”

Põdder rõhutas, et Keskerakonna esimehe positsioon pole kerge amet, vaid see nõuab tõsist ja pühendunud tööd. “Eesti suurima erakonna juhtimine pole lihtne ning kahtlemata on Edgar Savisaar seda tööd väga hästi teinud. Sealjuures on tema isiklik häältesaak on purustanud üha uusi rekordeid ning kahtlemata on ta meie häältemagnet, kelle kandideerimist tervitatakse rõõmuga.”

“Keskerakonnas on valikuid tehtud alati demokraatlikult ning nii on see ka sel korral. Küll ei pea ma aga vajalikuks spekuleerida keskerakondlaste valiku üle enne kui kandidaadidki pole üles seatud. Rahu, Keskerakonna kongress on alles novembris," lisas Põdder.

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare haigestumise ja tervenemise vahele jäänud ajal tekkinud oletused, nagu võiks veteranpoliitik varakult enne kongressi teatada erakonna esimehe kohast loobumise soovist, võib lõpetada. Savisaar teatas nimelt erakonna ajalehe Kesknädal vahendusel, et kandideerib 29. novembril toimuval Keskerakonna kongressil jälle partei esimeheks.

Savisaare tõenäolisi konkurente on kaks: Kadri Simson ja Jüri Ratas. Kumb neist seekord Savisaare vastu läheb, pole veel selge.

Keskerakonna liikmete seas levib aga ütlus, et parim erakonna esimees oleks Ratas, parim peaministrikandidaat – juhul kui tekib koalitsioon, kus erakond mängib suuremat rolli – Simson ja parim järgmine president Savisaar.