„See oli viga. Ma palun selle eest vabandust. Ma võtan vastutuse,“ ütles Clinton teisipäeval ABC Newsile, vahendab Financial Times. „Ma püüan olla nii läbinähtav kui on minu võimuses.“

Arvamusküsitlused näitavad, et toetus Clintoni kandidatuurile langeb, mis on tekitanud spekulatsioone, et asepresident Joe Biden võib sekkuda võitlusse 2016. aastal Valgesse Majja pääsemise eest.

Clinton oli selge favoriit demokraatide presidendikandidaadiks nimetamisele, kui ta oma kampaaniat alustas, kuid e-postiskandaal on tema toetust vähendanud. Monmouthi ülikooli värske küsitlus näitas, et Clintoni kandidatuuri toetab 42 protsenti demokraatidest. 20 protsenti toetab Vermonti senaatorit Bernie Sandersit ja 20 protsenti Bidenit.

Märtsis sai teatavaks, et Clinton pidas nii isiklikku kui ka ametlikku kirjavahetust riigisekretär olles sama e-postikonto kaudu. Skandaal võttis hiljuti uue pöörde, kui ilmnes, et USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI) uurib, kas sellega seoses käidi valesti ümber salajase informatsiooniga.

Clinton on kinnitanud, et ei saatnud ega saanud sel ajal informatsiooni, mis oleks olnud märgitud salajaseks. Hiljem salajasteks kuulutatud e-kirjade avastamine on aga tõstatanud uusi küsimusi selle kohta, miks ta kasutas krüpteerimata serverit oma kodus.

Clinton on olnud uurimise all ka otsuse pärast kustutada kümneid tuhandeid e-kirju, mida luges erakirjadeks, enne kui andis ome e-kirjad riigidepartemangule üle. Eelmisel kuul andis Clinton oma serveri üle FBI-le ning kustutatud kirjad võidakse taastada.

Kui demokraatide toetajad on väljendanud pettumust selle üle, kuidas Clinton e-postiskandaaliga seoses toiminud on, siis vabariiklased on seadnud kahtluse alla Clintoni pädevuse tegutseda relvajõudude ülemjuhatajana.

„Ainus, mida Hillary Clinton kahetseb, on see, et ta vahele jäi ja küsitluste tulemustes langeb, mitte see, et tema salajane e-postiserver jättis salajase informatsiooni nähtavale venelastele ja hiinlastele,“ ütles vabariiklaste rahvusliku komitee pressisekretär Allison Moore. „Hillary Clintoni hoolimatu katse valitsemise läbipaistvuse seadustest mööda hiilida seadis ohtu meie rahvusliku julgeoleku ning see näitab, et teda ei saa Valgesse Majja usaldada.“