„Meil ei ole praegu mingeid konkreetseid tõendeid selle kohta, et Lähis-Ida ja Aafrika põgenike hulgas oleks terroriste. Siiski ei saa ka täielikult välistada, et terroristid olemasolevaid ebaseaduslikke struktuure ära kasutavad,“ ütles Schindler Bildile.

Schindleri sõnul on ikkagi ebatõenäoline, et terroristid kasutaksid ohtlikku paadiga põgenemist Vahemere ületamiseks, et Euroopasse jõuda. Nende jaoks on palju lihtsam seda teha võltsitud või varastatud paberite ning lennupiletiga.

Suuremat ohtu kujutavad endast aga Islamiriigi ridadest Saksamaale naasvad inimesed. „Me jälgime, kes Saksamaalt kriisipiirkonda suundub, jälgime ka nende kommunikatsiooni ja püüame saada nende kuritegude koha kohtukõlbulikke tõendeid. Meid huvitab sealjuures eelkõige see, kas sakslased on osalenud võitluses ja julmustes,“ ütles Schindler.

Sõjaline surve Islamiriigile Süürias ja Iraagis võib rünnakuohtu Euroopa suurendada. „Kui sõjaline surve Islamiriigile on mõlemas riigis nii suur, et ta peab oma struktuuridest seal loobuma, muutub Euroopa rohkem kui seni sihtmärgiks,“ märkis Schindler.

Jaga
Kommentaarid