Jesus Alfredo Guzman Salazar (29) on sotsiaalvõrgustiku kaudu hoidnud oma järgijaid järjepidavalt kursis oma isa käekäiguga. Kuid sel korral unustas Jesus Alfredo eemaldada postituselt asukohamärkme, mistõttu säras postitatud foto all: „Costa Rica, Costa Rica.“


Foto on tõepoolest tehtud ühes Costa Rica restoranis, tunnistas kohalik politsei, kes nüüd on asunud välja selgitama, kas kurikuulus narkoparun on juba riigist pagenud.

Augustis siin, teate juba küll kellega,“ kirjutas Jesus Alfredo Twitteris.

„Jupats“ põgenes kahe kuu eest vanglast mööda oma kongi vannitoast alguse saavat 1,5 kilomeetri pikkust tunnelit. Vangla personal märkas narkoparuni kadumist alles järgmisel hommikul.

Kurikuulus narkoparun arreteeriti mullu veebruaris Mazatlanikuurordis USA eriteenistuste abiga. Ameerika Ühendriikide justiitsminister Eric Holder avaldas toona Mehhiko võimudele tunnustust, rõhutades, et see on „ülitähtis saavutus Mehhiko jaoks“. Holderi sõnul oli mehe vahistamine „võit nii Mehhiko kui USA kodanike jaoks“.

Guzman on kõrge turvalisusega vanglast põgenenud ka varem, 2001. aastal smugeldasid äraostetud valvurid ta vanglast välja pesukorvi peidetuna.

Hüüdmini „Jupats“ sobib kokku Guzmani 167-sentimeetrise pikkusega. Nime kandja on aga roninud narkoäris suurtesse kõrgustesse. Ühendriikide rahandusministeeriumi teatel oli ta kuni tabamiseni maailma mõjuvõimsaim narkoparun.

Jupats on väidetavalt veelgi halastamatum kui legendaarne Ameeirka Ühendriikide gangster Al Capone. „Kui need kaks oleks võitlusringis, sööks Jupats [Capone'i] elusalt,“ ütles USA uimastiseaduste jõustamise ameti esindaja Jack Riley.

Ajakirja Forbes väitel ulatus Guzmáni varandus mõne aasta eest miljardi dollarini.