"Ma vaagisin kaua ja väga tõsiselt, sest otsus, kas jätkata või minna ettevõtlusesse, ei olnud kerge. Jätkan poliitikas ja selle otsuse aitasid langetada erakonna esimees Jevgeni Ossinovski, lähedased võitluskaaslased ning väga palju toetavaid sõnumeid."

Küsimusele, kas samm lahkuda ministrikohalt võiks sundida lahkuma ka mõne Reformierakonda kuuluva ministri, vastas Palo: "Elame-näeme."

Samuti kinnitas Palo, et kui ta majandus- ja kommunikatsiooniministri ametikohale astus, tegi kaitsepolitseiamet talle ülevaate ning räägiti ka Tallinna Sadamas toimuvast. Konkreetseid süüdistusi talle ei tutvustatud, sest neid lihtsalt ei olnud veel. "Juurdlust alustati selle aasta jaanuaris. Kui Michal asus ametisse, oli konkreetne süüdistus juba tehtud," selgitas Palo praegusele majandus- ja kommunikatsiooniministrile Kristen Michalile viidates.

"Fakt on see, et kui Tallinna Sadama juhtkonnas lõppes korraline leping, siis kohtusin Remo Holsmeriga ja ütlesin, et ta võtaks konkurssi väga tõsiselt." Lisaks mainis Palo, et oleks mõistlik välja vahetada juhtkonnas olevad inimesed, kuna nad on ametis juba väga kaua olnud. Samuti kinnitas Palo, et soovitas Holsmeril kapoga konsulteerida. "Ole hea, võta ühendust kapoga ja konsulteeri nendega. Mul ei olnud fakte. Ma tean, et ta võttis ühendust. Tal oli sama infohulk, mis minul. Tema otsustas, et ei ole probleemi ja valis juhtkonna tagasi. Soovitasin: ole hea, ära tee lepinguid viieks aastaks, tee kolmeks aastaks. Ta tegi viieks aastaks."

Palo juhtis saates tähelepanu sellele, et juba 15 aastat on Tallinna Sadama nõukogus nii esimehe koht kui häälteenamus Reformierakonna liikmetel ning mingil põhjusel on see erakonnale väga oluline. "Erakond on soovinud alati, et juhtroll sadamas oleks nende käes ja nad ei andnud alla ka eelmise aasta läbirääkimistel. Nad saavutasid, et neile jäi nõukogus esimehe koht ja häälteenamus. Miks see nii on? See on imelik. Juba kümme aastat ja enam. Miks see nii tähtis on?"

Oma ministrikohast loobumist võttis Palo kokku järgmise mõttega: "Kas teie oma elus teate kõike alati ette? On olukordi, kus on tunne - see ei ole võib-olla kõige parem -, aga see kas süveneb töö käigus või see polnud õige. Ükskord pahvatab vimm, mis koguneb salaja. Me ei saa aega ümber keerata, aga inimene saab alati teha uusi otsuseid."

Palo sõnas, et praeguse koalitsiooni suhtes on tal alguses peale kahtlusi olnud ning tema ei taha kindlalt edasi sama asja ellu viia, mida on tehtud umbes 15 aastat järjest. "Mina leian, et see pole õige suund."

Koalitsioonis tahaks Palo näha SDE, Keskerakonna, IRL-i ja Vabaerakonna võimuliitu.