Häirekeskus sai põlengu kohta täna hommikul kella poole viie ajal mitu teadet ja sündmusele reageeris nii politsei kui ka päästeamet. "Suurem leek sai üsnagi kiiresti kustutatud, nii et tänu sellele ka need tagajärjed on tagasihoidlikud – kahjustada on saanud vaid maja sein."

Öisel ajal tulekahju tekitamine oleks võinud lõppeda väga kurvalt. "On ettearvamatu, kuidas tuli võib levida," märkis Koppel ja lisas, et kuna hoone süüdati ajal, mil enamik inimesi magab, siis oleks võinud tagajärg olla väga traagiline.

Politsei alustas pärast tulekahju kustutamist sündmuskoha vaatlemisega, tõendite kogumisega ja menetlus jätkub kohalikelt info kogumisega. "Need inimesed, kelle juurde politsei ei jõua, aga kes olid täna varahommikul üleval kas Vao kandis või piirkonnas mõne kilomeetri raadiuses ja kes märkasid öösel kahtlast liikumist, sõidukit või inimesi, siis sellest võiks politseile teada anda."

Koppel kinnitas, et maja küljes on ka turvakaamerad ja politsei on salvestistega tutvunud. "Ütleme nii, et niidiotsi, mille kallal tööd teha ja mida uurida, politseil on," lausus Koppel, kutsudes ühtlasi süütamise taga olevat inimest või inimesi üles ise politseisse pöörduma.
Jaga
Kommentaarid