"Minu arvates on tegemist provokatiivse teoga. Tooksin paralleeli Breiviki särkidega tegelaste kohta, kes Vao küla ühissõidul käisid," sõnas motomeeste esindaja.

Ta lisas, et süütamine on vähemalt piltidelt vaadates tehtud kas hästi ebaprofessionaalselt või nimelt selleks, et meediakära tekitada. "See on selleks, et lõhestada veelgi rohkem ühiskonda ja tuua segadust selle asemel, et kuidagi leida ühine ja konstruktiivne lahendus nendele probleemidele ja küsimustele, mille eest me seisame."

Johnnie Little´i nime kandev motomees ei söanda kedagi sildistada, kuid on meelel, et tõelise pahateo jaoks oleks valitud karmimad meetmed. "Võib-olla on mingisugused ülisalajased ekstremistlikud grupid meil siin üldise rahulolematuse looride varjus tekkinud, samuti võib olla tegu täiesti tavalise huligaaniga." Praegu on kinnitamata andmetel kohapealt selgunud, et Vao majutuskeskuse sein valati üle petrooleumiga. "Kogenud päästeameti endine töötaja tundis kohapeal tugevat petrooleumi lõhna."

Samuti kinnitas Johnnie Little, et motomehed ei ole juhtunuga kuidagimoodi seotud. "Absoluutselt mitte. Täna hommikul võtsin ühendust ka Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalitusjuhi Joel Allaga ja rääkisme sellel teemal. Pakkusin talle välja koostööks nõusoleku ja avaldasin meie ühissõidu ja meie aktiivi väga negatiivset ja hukka mõistvat hoiakut selle suhtes. Oleme hämmingus, mis on juhtunud. See on täiesti lubamatu."

Johnnie Little rõhutas, et motomeeste ühissõidul ei olnud mingit sidet viha õhutamisega ei pagulaskeskuse töötava personali, seal elavate inimeste või pagulastaotlust ootavate inimeste vastu. "Küsimus oli rahulolematuses selles, kuidas AS Hoolekandeteenused teostavad oma tegu ja ei arvesta Vao küla elanikega. Kindlasti ei olnud tegu pagulasvastase viha õhutamisega."

Motomees nentis, et inimesed on praegusel hetkel pagulasküsimuses väga lõhestunud ning üleüldiselt rahulolematud, kuid taoline teguviis ei sobi mitte kusagile. "Mina ei kiida heaks mitte mingisugust viha õhutamist ega üleskutsumist mingisugustele aktsioonidele, kus keegi võiks viga saada, kellegi moraalseid väärtusi puudutataks, solvataks."

Jaga
Kommentaarid