"Ligi 70 magava inimese, sealhulgas laste, kodu süütamine keset ööd on ränk kuritegu, millesse tuleb suhtuda väga tõsiselt. Tegemist on potentsiaalse massimõrvaga. Politsei ja prokuratuur peavad tegema kõik, et kurjategija(d) välja selgitada," ütles Paet.

"Me kõik suudame ette kujutada õudust, mis oleks aset leidnud, kui põlengut poleks õigel ajal avastatud," lisas Paet.

"See kuritegu jätab meie ühiskonda jälje. Me oleme muutumise ohtlikul teel ja et pidama saada, on vaja see kuritegu kiiresti lahendada ja süüdlane/süüdlased välja selgitada. Üle 20 aasta oleme Eestis püüdnud ehitada inimlikku ühiskonda ja ka meie riigist sõbralikku rahvusvahelist kuvandit. Selliste tegudega, nagu möödunud ööl, on kõik see tõsises ohus."

Peaminister Taavi Rõivas ütles Twitteris, et enam kui 50 inimese kodu süütamine on jõhker kuritegu, millele ei ole mitte mingisugust õigustust.

Täna öösel pandi Lääne-Viru maakonnas Väike-Maarja vallas Vao külas põlema varjupaigataotlejate majutuskeskuse välissein. Päästjate kohale saabudes olid inimesed majast evakueeritud, suitsu tuli maja otsaseina fassaadi alt. Tulele pandi piir kella 04.52ks.

Varjupaigataotlejate majutuskeskuse põlengu asjaolude selgitamiseks alustati ka kriminaalmenetlust.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link ütles, et kuigi keegi juhtunu käigus vigastada ei saanud, on tegemist äärmiselt tõsise vahejuhtumiga. „Majas oli põlengu tekkimise ajal üle poolesaja inimese, kellest 13 on lapsed. Seega võinuks juhtumi tagajärjed olla väga rängad.“