"Taoline otsus tekitab küsimuse, mis saab olla ühes trepitõstuki hankelepingus sellist, mida avalikkus teada ei tohi," küsis Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto.

Matto sõnul teeb asja eriti kahtlaseks asjaolu, et Hertsog Lift OÜ on asutatud loetud kuud tagasi, täpsemalt 23. märtsil 2015 ehk samal kuupäeval, kui avalikkust informeeriti linnapea Edgar Savisaare jala amputeerimisest. "Loodan, et kuupäevade kokkulangevus on juhus. Küll aga ei saa pidada juhuseks, et Keskerakonna juhitud linnavalitsus on otsustanud jätkata salastamise kursil," taunib Matto ja meenutab, et linnavalitsus on varasemalt salastanud info linnavalitsuse liikmete lähetuste ja linnavara otsustuskorras müügitehingute osas ning nüüd salastab maksumaksja raha eest teostatavaid oste.

„Ainuüksi ostuhanke konkursi korraldamisest möödaminek, linnapeale uut autot rentides või trepitõstukit soetades, on taunitav. Tehingu maksumuse salastamine ei ole mitte mingil juhul aktsepteeritav,“ on revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto resoluutne.

Delfi palus ettevõtte asutamise asjaolude kohta kommentaari ka Raepressist. Linna pressiteenistus lubas küsimustele täna kirjalikult vastata.