Ametlik uudisteagentuur Xinhua teatas avaliku julgeoleku ministeeriumile viidates, et karistatud on 197 inimest, vahendab Associated Press.

Hiina võimud on viimase kahe aasta jooksul käima pannud kampaania kuulujuttude levitamise vastu hiinakeelses internetis, väites, et ebaeetiline ja sündusetu käitumine internetis tuleb välja juurida. Kriitikute sõnul on kampaania eesmärk ka valitseva kommunistliku partei arvustamise mahasurumine.

Xinhua teatas avaliku julgeoleku ministeeriumile viidates, et kampaania viimase faasi käigus suleti ka 165 internetikontot.

Kuulujuttude hulgas, mille eest karistati, olid väited, et üks mees hüppas Pekingis börsilanguse tõttu ennast surnuks ning et Tianjini plahvatustes hukkus 1300 inimest. Ametlikult on 12. augustil toimunud ohtlike kemikaalide plahvatustes hukkunud 150 inimest.

Avaliku julgeoleku ministeerium teatas veel, et mõnesid inimesi karistati võimuvastaste kuulujuttude levitamise eest Teise maailmasõja lõpu saabuva 70. aastapäeva tähistamise kohta. Hiina märgib seda tähtpäeva neljapäeval suure sõjaväeparaadiga Pekingis.