Urve Palo teatas meediale, et hääletas valitsusest lahkumise poolt, kuid kuna volikogu seda ei toetanud, on ta otsustanud ministriametist tagasi astuda.

"Ma olen tulnud erakonda 9 aastat tagasi väärtuspõhiselt ja ma täna tunnen, et kui teen 24 tundi tööd ööpäevas ja hingega, siis sealhulgas, kuna tegu on Reformierakonna juhitava koalitsiooniga, siis viin ellu suuresti ka nende poliitikat. Ja teate, ma ei taha seda," rääkis Palo ajakirjanikele.

"See ei ole üldse sellega seotud, see sattus sellega kokku lihtsalt, ausõna," vastas Palo küsimusele, et kuivõrd Tallinna Sadama skandaal mõjutas tema otsust.

Pao nentis, et see, mis sadamas toimub, tegi pigem otsustamise tema jaoks veelgi kergemaks. "Ma tõesti ei soovi töötada selles valitsuses, mida juhib Reformierakond," nentis Palo.

Lisaks rääkis Palo meediale aru andes, et talle tehti ministriks saamisel küll briif, mille käigus öeldi, et kapole ei meeldi sadamas toimuv, kuid konkreetsetest süüdistustest ei räägitud.

Palo nentis ka, et tema arust on kõnekas ka fakt, et oravapartei on kiivalt hoidnud juhtrolli sadama nõukogus ja mujal. "Miks nad seda on teinud, eks küsige neilt," lisas Palo.

Täna toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu andis pärast põhjalikku arutelu saavutatud kokkuleppele oma heakskiidu ning otsustas, et sotsiaaldemokraadid jätkavad praeguses koalitsioonis.

Erakonna volikogus toimunud hääletuse tulemusena toetas SDE jätkamist tänases koalitsioonis 35 volikogu liiget ning vastu oli 25.

Urve Palo oli 2007–2009 rahvastikuminister Andrus Ansipi teises valitsuses.

Palo kandideeris 2007. aasta riigikogu valimistel Harju ja Rapla maakonnas ning kogus 465 häält. Ta kandideeris ka 2011. aasta riigikogu valimistel Harju ja Rapla maakonnas ning osutus 5875 häälega valituks.

Ta oli 26. märtsini 2014 XII Riigikogu liige.