Urmas Reitelmann kirjutas oma Facebooki kontol toimunud arutlelus järgmise vastuse:

"Kus sa näed põgenikke? Euroopasse valgub saast, põgenikud istuvad peredega Süüria piiri lähedastes põgenikelaagrites koos peredega, et oodata võimalust naasta koju. Meile pürgib tavaline inimrämps, keda tuleb tõrjuda kõikide vahenditega. Eestis parasiteerib 300 000 tibla, kes ei ole siia adapteerunud, kuidas oleks Sinu arvates võimalik inimesteks muuta neid miljoneid siiapürgivaid mugavusprussakaid?"

Kommentaarisooviga Reitelmanni poole pöördudes ja talle postituse sisu täpsustades, ei soovinud Reitelmann teemast rääkida.

Kaitseliidu pressiohvitser Tanel Rütman ütles Delfile, et Reitelmann väljendas oma isiklikke seisukohti, mis ei ühti Kaitseliidu seisukohaga. Rütman lisas, et Kaitseliit on apoliitiline organisatsioon ja selles küsimuses ei saagi ühtset seisukohta olla. "Silmas pidades seda, et Urmas Reitelmann on siiski Kaitseliidu palgaline töötaja ja töötab ka avalike suhete osakonnas, siis peaks ta kindlasti oma sõnu valima ka sotsiaalmeedias, mis on avalik ruum." Rütmani sõnul on Kaitseliidu esimene hinnang juhtunule, et Reitelmanni tegu on taunimisväärt. "Kindlasti räägime härra Reitelmanniga nendel teemadel," sõnas Kaitseliidu esindaja.

15. juunil kirjutas kunagine saatejuht ja poliitik, pragune kaitseväe staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülem Hannes Võrno oma Facebookis, et varem või hiljem hakkavad kõik pagulasi "kirglikult armastama". "Pole paremat moodust Eesti rahvusvahelise maine päästmatuks rikkumiseks, kui see, et murjanid hakkavad siin "Natšnoi Dazor-i" ja muude našistide käest niimoodi tappa saama, et sellest hakkab rääkima kogu maailm kui rassismi ja fašismi paisest Euroopas."

"Ning Vladimir Putin saab lisaks paavsti tänumedalile ka prohvet-ettekuulutaja üleilmse tuntuse, sest ta ütleb: "Ma ju rääkisin, mis inimesed need eestlased on..."

Ja kõikidele teile, kes te seisukohta võtta ei suuda - Eritrea, kust Eestisse pagulased tulemas, on valik 50:50 kas saad punahiinlasest kommunistliku vasakradikaali või islamiäärmuslasest jihadisti. Mõlemad vajavad varjupaika. Kumba metsalist eelistad?"