"Eks muidugi, kõik me vastutame. Vastutab ikka esmalt see, kes kuriteo sooritab, kui kuritegu on sooritatud, aga mulle tundub, et on sooritatud. Järgmisena tekib küsimus nõukogu rollis, aga nõukogu on ka vahetunud praegu. Järgmisena tuleb ministri roll: ministreid on ilmselt mitmeid, kes peaksid hakkama vastutama," rääkis Ansip Delfile, ja lisas, et tegelikult ei kipuks ta praeguse informatsiooni põhjal otsima hakkama vastutajaid väljaspool neid, kes on süüdistuse saanud. "Kõigepealt peaks avalikkus teada saama, mis on toimunud."

Tallinna Sadam kuulub riigifirmana majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse ning praegune majandus- ja taristuminister Kristen Michal kuulub Reformierakonda. Andrus Ansip, kes täitis valitsuses peaministri kohustusi aastatel 2005-2014, rõhutas ka eelmiste ministrite rolli. "Eelmises valitseses oli Tallinna Sadam Sotsiaaldemokraatliku Erakonna haldusalas, üle-eelmises oli ta Isamaa ja Res Publica Liidu ministri haldusalas, nii et ma nende rolli ka pisendama ei hakkaks."

Pöörates tähelepanu, et Tallinna Sadama võimuladvikus on märkimisväärselt Reformierakonna liikmeid ning kas see ei too teatud vastutust, vastas Ansip, et selleks, et nii põhjapanevaid otsuseid langetada, nagu näiteks kes vastutab Tallinna Sadamas toimunu eest, peab olema rohkem informatsiooni. "Need, kes kuriteo sooritasid, need vastutavad kindlasti. Aga poliitiline vastutus lasub kõigil, kelle ajal miskit toime pandud on."

Eile pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS-i Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.