Endise majandus- ja taristuministri, tänase sotsiaaldemokraadist ettevõtlusministri Urve Palo sõnul vastutab Tallinna Sadama juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili ümber puhkenud altkäemaksuskandaali eest Reformierakond. Ta selgitas, et ettevõte on viimase kümne aasta jooksul olnud nende kontrolli all, enamuse ajast reformierakondlase Neinar Seli kontrolli all, kes juhtis Tallinna Sadama nõukogu ning kuulus sinna 2002. aastast kuni 2014. aasta detsembrini. „Ka juhatuse kandidaadid valib ja kinnitab Sadama nõukogu,“ lisas Palo.

Küsimusele, kas arvestades seda, et majandus- ja taristuministrit on viimastel aastatel juhtinud Juhan Parts (IRL) ja tema, pole korruptsiooniskandaali sidumine Reformierakonnaga meelevaldne, vastas Palo nõnda: „Kindlasti ei ole Reformierakonna seotuse väljatoomine meelevaldne, kuna kõik toonased ministrid on töötanud Reformierakonna juhitud valitsustes ning selle partei poolt nimetatud liikmed on olnud Sadama nõukogus enamuses.“

Milliseid hankeid altkäemaksu võtmine puudutas ja kas selles oli osaline ka Poola ettevõte Remontowa Shipbuilding soovitas Palo samuti küsida reformierakonda kuuluvatelt majandus- ja taristuministrilt Kristen Michalilt või Tallinna Sadama nõukogu esimehelt Remo Holsmerilt. „ Nii palju kui mina olen ajalehtedest lugenud, on tegu olnud pikaajalise protsessiga ja altkäemaksu võtmise juhtumid ulatuvad aastate tagusesse aega,“ sõnas Palo.

Eile pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS-i Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.