ETV+ peatoimetaja Darja Saare sõnul reguleerib avalik-õiguslik telekanali tegevust väga selgelt Eesti Rahvusringhäälingu seadus ja ülesanded, mis pannakse uuele telekanalile, on väga selgelt seaduses välja toodud. "Sealhulgas olla ikkagi kvaliteetne ajakirjanduslik meedium, mis pakub infot, taustasüsteemi, erinevaid vaateid oma vaatajatele. Kusjuures – erinevaid vaateid – seda me oleme koguaeg rõhutanud. Me ei ole propagandakanal, me ei ole antipropagandakanal, me oleme ajakirjanduslik kanal, kus puuduvad mustad nimekirjad," rõhutas Saar KUKU raadio "Pressiklubis".

Teleajakirjanduse klassikutele tuginedes on Darja Saar välja toonud Hagi Sheini mõtte. "Kvaliteetne teleajakirjandus ei ole see, mis meelitab inimest teleri juurde, vaid ta annab taustasüsteemi ja infot, mis aitab sellel inimesele demokraatlikus protsessis osaleda," sõnas Saar. Sellest põhimõttest lähtudes tahaks ETV+ esimese telehooaja jooksul saavutada olukorda, kus on tekkinud dialoog ühiskonna erinevate gruppide vahel ja antud võimalus sellele osale elanikkonnast, kes on siiamaani nii-öelda varjus olnud. "Anda neile seda taustasüsteemi ja infot mitte ainult ühiskonnas olemiseks vaid aktiivseks olemiseks ja enda teostamiseks. Ja selline ülim eesmärk on see, et meil tekiks ühine inforuum, kus inimesed töötavad selle nimel, et püstitada ühiseid eesmärke ja neid saavutada ühiselt, mitte selle nimel, et lihtsalt arutada selle üle, mis on hästi või mis on halvasti," selgitas ta.

Darja Saar tõi "Pressiklubis" välja Andrei Hvostovi artiklis kirjutatud ühe mõtte, et see, mis on lubatud eestlasele, ei ole justkui lubatud venelasele. "Pool sellest, mida suudab venelane välja öelda – ma mõtlen midagi kriitilist – Eesti ühiskonna, meie ühiste teemade puhul, on juba barrikaadile ronimine. ETV+ on selleks valmis ja nii, nagu ma olen seda pidevalt rõhutanud, mingit musta nimekirju või midagi sellist, et seda inimest ei tohi eetrisse lasta, sellist asja ei tule. Kõik inimesed, kes siin elavad, on ühiskonna osa ja neil on õigus sõnavabadusele, aga on ka vastutus."

Mida teha aga eri arvamustega näiteks Krimmi annekteerimise või Eston Kohveriga juhtunu osas? "Need arvamused on meie ühiskonnas olemas. Me ei saa väita, et neid ei ole. Kui me ei näita seda, et sellised arvamused on olemas; kui me ei paku seda platvormi, kus inimesed, võttes vastutust ja pakutakse välja argumente, saavad üksteisega seda arutelu mõelda, siis uskuge mind, see olukord, mis praegu on lihtsalt plahvatab ühel hetkel."

Samuti toodi "Pressiklubis" välja, et Eesti meediakanalid peaksid rohkem arvestama sellega, et vene keelt kõnelevate vaatajate hulk üha suureneb ning mõtlema saadete korralduste peale, et rohkem vene keelt või vene aktsendiga inimesi "pildis" oleks.

Uus Eesti Rahvusringhäälingu kanal ETV+ alustab kuu aja pärast - 28. septembril. Venekeelse telekanali peatoimetaja Darja Saar selgitas esmaspäevases KUKU raadio "Pressiklubis", mida tahetakse telekanaliga saavutada, millest lähtub kanali ETV+ ajakirjanduslik positsioon ning kuidas ETV+ vene keelt kõnelevad televaatajad üles leiab.