Vahejuhtum leidis aset kohalikus kaubanduskeskuses Monetas kohaliku aja järgi kell 6.45. Tulistaja põgenes pärast 24-aastase reporteri Alison Parkeri ja 27-aastase WDBJ7 operaatori Adam Wardi mahalaskmist sündmuskohalt.

Videol on näha, kuidas ühel hetkel avatakse telekanali operaatori pihta tuli, misjärel ajakirjanik ja tema intervjueeritav üritavad karjudes põgeneda. Pärast seda ülekanne katkestati ja pilt läks tagasi stuudiosse, kus ehmunud ankur üritas uudistesaadet jätkata.

Intervjueeritav, kohaliku kaubanduskoja direktor Vicki Gardner jäi ellu ja toimetati kuulihaava(de)ga haiglasse. Naine viibib jätkuvalt operatsioonil.

Tulistaja oli politsei andmeil telekanali endine töötaja Lester Lee Flanighan. Tema motiiv ei ole jätkuvalt teada. Flanighan tulistas end politseinike eest põgenedes ja viidi haiglasse, kus ta suri.

Telekanal avaldas mõlema ajakirjaniku perekonnale sügavat kaastunnet.

„Ma ei suuda väljendada, kui armastatud nad WDBJ7 meeskonnas olid. Meie südamed on murtud,“ ütles telekanali juht Jeffrey Marks, kelle sõnul olid nii Ward kui ka Parker kihlatud.


Videomaterjal võib olla häiriv!

Lester Lee Flanighan
Alison Parker ja Adam Ward