Ayoub el-Khazzanil (25) oli kaasas kaks relva, üks neist Kalašnikovi automaat, 270 padrunit, pudel bensiini ja taskunuga, loetles teisipäeval prokurör Francois Molins.

Marokolane oli enne rünnaku läbiviimist huvi tundnud džihaadi ehk pühasõja vastu, nõnda jälgis ta ka Iraaki ja Süüriasse islamikalifaati luua üritava Islamiriigi (tuntud ka kui ISIL või ISIS) toimetamisi ja kuulas džihaadimuusikat, lisas Molins, kelle sõnul oli Marokost pärit süüdistatu telefon täis pühasõjast rääkivat materjali.

„Ayoub el-Khazzani vaatas Youtube'ist videoid, kus kutsuti haarama relvi prohvet Muhammedi nimel,“ rääkis prokurör eilsel pressikonverentsil. „El-Khazzani jaoks pole radikalism sugugi võõras ning ta on alles hiljuti Türgi kaudu tõenäoliselt ka Süüriasse reisinud.“

Prokurör esitas sel nädalal el-Khazzanile ametliku süüdistuse džihaadirünnaku läbiviimises, relvade ebaseaduslikus omamises, terrorivõrgustikus osalemises ja veel mitmes erinevas kuriteos, edastab uudisteagentuur Agence France-Presse.

Reedel aset leidnud intsident oleks võinud lõppeda palju verisemalt, kui ei oleks olnud reisijaid, nende seas ka kaht Ameerika Ühendriikide sõdurit, kes suutsid tulistama hakanud mehe peatada.

Spencer Stone, Alek Skarlatos, Anthony Sadler, Chris Norman ja veel kaks meest said esmaspäeval Élysée palees Prantsusmaa president François Hollande'ilt riigi kõrgeima, Auleegioni ordeni terroristi peatamisel üles näidatud kangelaslikkuse eest.