Reedel Pariisi poole suundunud rongis aset leidnud intsidendis said raskelt viga kaks inimest, kes osalesid Kalašnikovi automaadiga relvastatud terroristi kinni võtmisel tekkinud rüseluses. Kurjategija peatamises oli võtmeroll kahel USA sõduril, kellest üks sai selle käigus mitu noahaava. Haavatud Spencer Stone on nüüd Lille'i linnas lühiajalisel ravil, vahendab Reuters.

Rongis viibinud prantsuse näitleja Jean-Hugues Anglade, kes sai kergemalt vigastada, süüdistab rongi meeskonda ohu tekkimisel kontorihoonesse peitumises ja reisijate ründaja meelevalda jätmises. Ta ütles, et kui hädakisa kostma hakkas, läksid meeskonnaliikmed näost valgeks ja põgenesid oma vagunisse, avasid selle “spetsiaalse võtmega” ja lukustasid end sinna. Tema sõnul peksid tema ja teised reisijad uksele ja karjusid, et see avataks, kuid neid ignoreeriti.

Rongifirma Thalys juht eitab neid süüdistusi. “Inimene, kes too aeg tööl oli, jäi samuti tule alla. Ta tundis kuule enda lähedalt lendamas ja võttis endaga pagasiruumi viis-kuus reisijat, kus siis avariilülitit tõmbas.”

Siseminister Cazeneuve ütles meediale, et terroriplaaniga mehe identiteet ei ole veel kinnitatud, aga kui mees ise ei valeta, on tegemist 26-aastase marokolasega, kelle sidemetest radikaalsete islamiliikumistega teatasid Hispaania võimud juba 2014. aasta veebruaris, vahendab Reuters.
Hispaania võimude jälgimise all olnud mees lahkus Hispaaniast Prantsusmaale 2014. aastal, seejärel Süüriasse ja naasis siis Prantsusmaale.

Soome väljaande verkkouutised.fi andmetel on mehe nimi Ayoub el-Qahzzanik.