Kohtumine kahe riigi vahel demilitariseeritud tsoonis asuvas külas lepiti kokku tund aega pärast seda, kui Põhja-Korea esitas ultimaatumi, milles nõudis Lõunalt piirilähedaste valjuhääldist lastavate propagandasaadete, uudiste, ilmateate ja muusika lõpetamist ja kõlarite eemaldamist, vahendab BBC.

Lisaks kuulutas Pyongyang välja “pool-sõjaseisukorra” ja esitas ultimaatumi, mille ületamisel ähvardas juba “tugeva sõjalise reageerimisega”. Seatud tähtaeg möödus siiski intsidentideta.
Läbirääkimistele ei lubata ühtegi meediaorganisatsiooni. Riiklikest allikatest on teada, et Lõuna-Koread esindavad riigikaitsenõunik Kim Kwan-jin ja ühendamisminister Hong Yong-pyo, Põhja-Koread aga kõrged ametnikud Kim Yong-gon ja Hwang Pyong-so, keda paljud analüütikud peavad riigis Kim Jung-uni parema käe meheks.

Situatsioon Korea poolsaarel on viimastel nädalatel taas pingestunud. Soul otsustas pärast Põhja-Korea miinirünnakut eelmisel nädalal, et teeb taas kord pärast 11-aastast vaheaega algust propagandaoperatsioonidega piiril, kasutades nii lendlehtede kommunistlikku riiki saatmist kui ka kõlaritest lääneliku ja Kim Jong-uni halvustava sõnumi edastamist. Põhja-Korea eitab miinide piirile paigaldamist

Põhja-Korea nimetas propaganda tegemist „avalikuks sõjakuulutuseks“ ja kuulutas riikliku uudisteagentuuri vahendusel, et „[Souli] marionettväed ei tohiks unustada, et Lõuna-Korea võib mõtlematute lendlehtede levitamise tõttu tulemereks muutuda“. Neljapäeval algasid juba ulatuslikud mürsurünnakud kahe riigi vahel ja Lõuna-Korea evakueeris piirilähedaste alade elanikud konfliktitsoonist. Ohvritest pole kumbki pool siiski veel teatanud.