Tähelepanelikumad lugejad märkasid 20. augustil Vabaduse väljakul toimunud üritusel, et sinna saabunud linnapea Edgar Savisaar tuli kohale uue, musta värvi Mercedese minibussiga.

Linna haldusdirektori Viljar Meistri on linnakantselei liisinud sõiduki Mercedes-Benz Vivano 250 Bluetec, mis on kohaldatud ratastooliga liikuva isiku jaoks.

"Antud sõidukit liisitakse seitsmeks kuuks. Liisingu makse on 1338 eurot kuus, millele lisandub käibemaks," ütles Meister Delfile. Kui arvestada, et käibemaks on 20 protsenti, siis Delfi arvutuste kohaselt lisandub sellel juurde veel umbes 270 eurot kuus.

Sõiduk on linnaametniku sõnutsi antud linnapea kasutusse ja linnapea kasutuses olnud ametiauto Audi tagastatakse.

"Sõidukit liisitakse Silberautolt. Arvestades asjaolu, et linnapea on väljendanud tahet võmalikult kiiresti loobuda ratastoolist, liisitakse antud sõidukit seitsmeks kuuks. Sõiduki liisimiseks seitsmeks kuuks ei olnud vaja riigihanget korraldada. Leping on tähtajaline ja seda ei pikendata," lisas Meister Delfi lisaküsimustele vastates.

Liiklusregistri (ARK) andmetel on Savisaare uus ametiauto suhteliselt uus, esmaselt registreeritud tänavu aprillis. Auto on diiselmootoriga (140 kw), automaatkastiga ja tagaveoline. Kütust neelab see auto avalikel andmetel suhteliselt tagasihoidlikult ehk keskmiselt kuus liitrit 100 kilomeetri kohta. Selle klassi auto hinnad algavad Eestis 42 000 ja küündivad kuni 55 000 euroni.

Viimati vahetas Savisaar oma autot mullu mai lõpus, kui meer sai enda käsutusse liisitud Audi A6 3.0 TDI quattro Stronicu, mille liisingu maksumus ilma käibemaksuta oli 24 614,03 eurot ja liisingu periood kuni 30. mai 2016.

Linnapea Edgar Savisaare ametiauto enne Audit oli üle 50 000 euro maksev Mercedes Benz E 350 CDI 4Matic. Auto soetati 2012. aasta alguses.

2010. aasta alguses renditi linnapea Savisaarele ametiautoks samuti Mercedes Benz E 350 CDI 4Matic.

Savisaar viibis märtsi keskpaigast streptokokknakkuse tõttu Tartu Ülikooli kliinikumis haiglaravil. Nakkuse leviku peatamiseks amputeeriti Savisaare parem jalg ülaltpoolt põlve. Savisaar naasis linnavalitsusse tööle augusti alguses.