1991. aasta augustis tegid Nõukogude dessantväelased katse torni hõivata. Tänu teletorni kaitsma asunud rahvamassile ja neljale sidekeskust valvanud mehe vaprusele õnnestus raadiolevi ja side välismaailmaga säilitada. Selle ajaloolise sündmuse meenutamiseks korraldaski kaitseliidu Tallinna malev Teletorni õuel näidislahingu.

Näidislahingus kasutati kaitseliidu relvi ja tehnikat. Soovijatel oli võimalik soomukiga sõita. Näha sai ka kaitseväe Scoutspataljoni ja Kalevi pataljoni soomukeid PASI, õhutõrje miinipildujat ning US liitlaste relvastatud Hummveed

Perepäeval andis kaitseliidu Tallinna maleva orkester mitu kontserti. Külastajad said osa võtta mitmesugustest õpi- ja töötubadest, näiteks õpetatakse üleelamise õpitoas, kuidas rasketes tingimustes hakkama saada ja oma loovus tööle panna, naiskodukaitse ja kodutütred õppetavad meisterdamisnippe. Esitleti relvi ja tehnikat. Sai täpsuslaskmist proovida ning ehtsaid lahingusituatsioone imiteeriva taktikalise sõjamänguga Airsoft tutvust teha.

Lasteabi nõuandetelefon ja häirekeskus õpetavad turvalist elukeskkonda looma ja hoidma. Näha saab päästjate varustust ja päästeautot, võimalik on proovida tulekustuti kasutamist ja tutvuda veeohutust tagava varustusega, saada uusi teadmisi pommiohtudest, osaleda võistlustel ja mängudes. Eesti Punane Risti töötoas õpetatakse abivajajale esmaabi andma.

Perepäeva lõpetab kell 18 algava lustaka kontserdiga ansambel Kukerpillid.