"Mina ei näe siin mingit seost ja kui ise hakkame neid kuupäevi seostama, siis lähme eemale asja sisust," ütles Mihkelson vastates küsimusele, et kas see oli kokkusattumus, et Kohveri otsus tuli üks päev enne Eesti taasiiseseisvumispäeva.

Mihkelsoni sõnul on asja sisu aga lihtne: oli aimatav, et otsus tuleb ja see tuleb umbes selline, nagu täna kuulsime.

"Aga ega siin ei panda veel mingit punkti. Usun, et see surve Venemaal ja Venemaa suunal Kohveri vabastamiseks aina kasvab. Täna lihtsalt on mõned asjad selgemad, aga kinldasti ei näe ma siin mingit seost homse Eesti pühaga," lisas Mihkelson.

"Pigem oli ootuspärane, see pikkus," ütles kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo kommenteerides Kohverile määratud karistust. "Selge on see, et ega see kohtuprotsess algusest peale on olnud näitamiseks ja ebaseaduslik," lisas Arpo.

Kui Arpolt küsiti, et kas on olemas mingi inimene, keda saaks koostöös teiste maade salajaste asutustega Eston Kohveri vastu välja vahetada, siis paraku pidi kaitsepolitseinik tõdema, et julgeolekuohutust ja rahvusvahelist koostööd ta kommenteerida ei saa.

"Aga niipalju võin öelda küll, et toetus, ühtsus, solidaarsus, et see kõik on täna olemas. Kuid konkreetsed tegevused, jah, sellest täna rääkida ei saa," lisas Arpo.

"Teoreetiliselt on loomulikult Eestis ja mujal Venemaa kasuks spioneerimise eest vangistuses, aga veelkord, mingisuguste konkreetsete nimede ja sammudega spekuleerimine võib Estonile vaid kahjuks tulla," rääkis kaitsepolitsinik.

Mis saab nüüd edasi? Kas venelased on kapole tunnistanud, et nende riik käitub valesti? Kuna Kohver Eestisse pääseb? Neid teemasid vaata edasi videost!